Ιστορική αναδρομή

1975

H ιστορία μας ξεκινά το 1975 στην Αθήνα!

Η επιθυμία για δημιουργία εκλεκτών προϊόντων, που απουσιάζουν από την Ελληνική αγορά, δίνει την ώθηση στον Μακρή Εμμανουήλ να ιδρύσει την εταιρεία παραγωγής τροφίμων Piccanta. Τα εφόδια για την υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού προέρχονται από τις σπουδές του ως Χημικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης καθώς και από την εξειδίκευσή του σε αρωματικές ύλες τροφίμων στο Ινστιτούτο Χημείας του Πανεπιστημίου στο Neuchatel της Ελβετίας.

Η ιδέα για την αρχή της Piccanta, προέρχεται από τα εύσημα που λαμβάνει η μητέρα του Εμμανουήλ, Φωτεινή Μακρή για την χειροποίητη Μαγιονέζα της! Πολύ σύντομα η παραγωγή και η διάθεσή της στην αγορά, ξεκινά. Από τα πρώτα ήδη χρόνια κατακτά μια θέση στα ράφια των μεγαλύτερων Super Markets.
1975
1978

Το 1978, η Μαγιονέζα Piccanta βραβεύεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

για την εξαιρετική της γεύση. Παράλληλα, η εταιρεία επεκτείνεται στο χώρο μαζικής εστίασης, παρέχοντας λύσεις για κάθε επαγγελματική κουζίνα. Στη συνέχεια, καινοτομεί με μια νέα εκδοχή της Μαγιονέζας.

Προάγει την υγιεινή διατροφή δημιουργώντας ένα προϊόν εξίσου γευστικό, με χαμηλά λιπαρά. Ακολουθούν, η Μουστάρδα και το Κέτσαπ Piccanta, παρασκευασμένες με μεράκι από αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες.
1978
1987

Η Piccanta εμπλουτίζει τη γκάμα των προϊόντων της

παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το 1987, κρεατοσκευάσματα με μηδενικά λιπαρά από κοτόπουλο και ζαμπόν, προϊόντα που χαρίζουν Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας (1987, υπαρ 87.1668)
1987
1995

Με την πάροδο των ετών, η πορεία της Piccanta είναι ανοδική.

Έχει πλέον επικεντρωθεί στην παραγωγή Μαγιονέζας, Μουστάρδας, Κέτσαπ και κάθε είδους συνοδευτικής σάλτσας. Συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα Caterings της Ελλάδας και ξενοδοχειακές μονάδες της Χώρας.

Τροφοδοτεί αεροπορικές εταιρείες ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο την Ελληνική παράδοση!
1995
2013

Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του,

ο Μακρής Φώτης έχοντας ολοκληρώσει το 2013 τις σπουδές του, στον τομέα της Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων, εστιάζει στην παραγωγή εκλεκτών προϊόντων με γνώμονα την άριστη ποιότητα και τη συνέπεια.

Σκοπός του, να διατηρήσει το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ της εταιρείας και των πελατών της. Η εξειδίκευση και η ευελιξία στις διαφορετικές σάλτσες κάνουν την Piccanta να ξεχωρίζει.
2013
2017

Το 2017, λόγω της διαρκούς αύξησης

του όγκου παραγωγής, αλλά και του αριθμού των προϊόντων της, η Piccanta επενδύει σε νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό.

Εφαρμόζονται νέες τεχνολογίες, μέθοδοι και διαδικασίες με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.
2017
2022

Η πολυετής επιτυχημένη αυτή πορεία της Piccanta

στην αγορά μαζικής εστίασης, ωθεί την εταιρεία στη δημιουργία μιας premium σειράς που αφορά πια την RETAIL αγορά!
2022